Τα ταχυρολά είναι κατάλληλα για βιομηχανίες και αποθήκες όταν η διακίνηση πεζών ,παλετοφόρων ή και οχημάτων είναι συχνή και θέλουμε ο χρόνος που μένει ανοιχτή η πόρτα να είναι σύντομος.

Έτσι η επαφή με τον εξωτερικό χώρο είναι μικρή είτε γιατί επιθυμούμε μικρές απώλειες σε θερμότητα ή ψύξη είτε γιατί απαιτείται προστασία από έντομα, σκόνη, οσμές κ.τ.λ.

Αποτελείται από πλαστικοποιημένο ύφασμα (min 650gr/m²- max 900gr/m²)το όποιο κινείται σε ειδικής κατασκευής κατακόρυφα κανάλια και τυλίγεται ρολό στο άνω μέρος της πόρτας. Το ύφασμα φέρει θήκες με βέργες αλουμινίου ανα 50-60cm που προσδίδουν αντοχή στην ανεμοπίεση. Το κατωκάσι είναι προφίλ αλουμινίου όπυ προστίθενται βέργες μασιφ σιδήρου 14χ14.  Υπάεχει ειδικό τερματικό για τον έλεγχο της κίνηση στο άνω και κάτω μέρος ενώ φωτοκύτταρα, πιεσοστατικό λάστιχο ή οπτοσένσορας αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθεί να διέλθει κατα την στιγμή κλεισίματος ή εμποδίσει το κλείσιμο της πόρτας.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με χρήση μανιβέλας.

Οι ταχύτητες ανοίγματος και κλεισίματος των ταχυκινήτων πόρτων είναι περίπου 1m/sec.

Όλες οι ταχυκίνητες πόρτες μπορούν να φέρουν διαφανή παράθυρα.

Οι ταχυκίνητες πόρτες έχουν ηλεκτρικό πινάκα με PLC το όποιο σε συνεργασία με τους κατάλληλους αισθητήρες ελέγχει την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

H ενεργοποίηση της κίνησης μπορεί να γίνει με:

1. Σταθερό διακόπτη

2. Τηλεχειρισμό με προσαρμογή  φωτοκύτταρων

3. Με μαγνητική σπείρα

4. Με φωτοκύτταρα

5. Με μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης (ραντάρ)

Επίσης συνδέονται εύκολα και συνεργάζονται με άλλους αυτοματισμούς του εργοστάσιου.

Μοιραστείτε το: