ΠΥΡΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η πυροκουρτίνες της εταιρείας μας είναι η ιδανική λύση για την πυρο­διαμερισματοποίηση μικρών και μεγάλων ανοιγμάτων έως 30 m. Εγκαθίσταται στην οροφή και κλείνει αυτόματα σε περίπτωση πυρκαγιάς, για κάθε άνοιγμα ξεχωριστά, σε συγκεκριμένες διαστάσεις και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών.

Έχει πιστοποίηση ΕΙ20 και EW30 σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1634-1 και 120 λεπτών σύμφωνα με τα πρότυπα BS 476: Part 22 και BS 7346: part3.

Η πυροκουρτίνα αποτελείται από ειδικό πυράντοχο υαλοϋφασμα, το οποίο συρράβεται στις επιθυμητές διαστάσεις με πυράντοχο νήμα που αποτελείται από συρματίδια ανοξείδωτου χάλυβα, επενδεδυμένα με βαμβακερές ίνες.

Το ύφασμα αυτό τυλίγεται σε άξονα από χαλύβδινη σωλήνα, ο οποίος στηρίζεται σε δύο κάθετες χαλύβδινες σημαίες που εγκαθίστανται στο οικοδομικό άνοιγμα.

Στο κάτω μέρος του το ύφασμα στερεώνεται σε μεταλλικό κατωκάσι για την ασφαλή προσέγγιση της κουρτίνας στο πάτωμα.

Εφόσον απαιτείται δίοδος διαφυγής από την πυροκουρτίνα, είναι δυνατό ένα πυρασφαλές άνοιγμα διαφυγής (ανθρωποθυρίδα) πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα BS 476: Part 22 και BS 7346: part 3.

Η λειτουργία της πυροκουρτίνας γίνεται ηλεκτροκίνητα με πλάγιο κινητήρα μονοφασικό 220V 50Hz και μέσω μπουτονιέρας χειρισμού ή χειροκίνητα με αλυσίδα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς κλείνει αυτόματα, με ή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω ειδικού μηχανισμού, ο οποίος λαμβάνει σήμα 24 ν DC από τον πίνακα πυρανίχνευσης.

Σε περίπτωση βλάβης του πίνακα πυρανίχνευσης του χώρου, ο αυτοματισμός διαθέτει εύτηκτη ασφάλεια που ενεργοποιείται με τοπική αύξηση της θερμοκρασίας στους 68°C όπου λιώνει και απελευθερώνει το φρένο του κινητήρα, επιτρέποντας στην πυροκουρτίνα να κλείσει με την βαρύτητα.

Η διαφορά με τις ανταγωνίστριες εταιρείες είναι ότι δουλεύει με απευθείας ρεύμα της οικοδομής και όχι με μπαταρίες.

Μοιραστείτε το: